Skip to content

ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ – ДЕНСАУЛЫҚ НЕГІЗІ Екінші апталық дүйсенбі күніне арналған…

ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ – ДЕНСАУЛЫҚ НЕГІЗІ

Екінші апталық дүйсенбі күніне арналған бекітілген ас мәзірі.Оқушыларға берілетін барлық тағам түрлері(проба) алдын-ала медбикенің қадағалауынан өтіп барып беріледі.Мектеп медбикесі асханадағы дайын және шикі тағамдарды бақылап,олардың санитарлық нормаға сай екенін күнделікті журналға толтырып отырады.Оқушылардың тамақтанатын орны мен ыдыстары жеткілікті.

29.01.2024ж. II аптаның 1күні ас мәзірінде:

Сүтті тары ботқасы 6-10 жас 200гр,11-14 жас 230гр,15-18 жас 250гр.
Қайнатылған жұмыртқа(1 дана) 6-10 жас 40гр,11-14 жас 40гр,1518 жас 40гр.
Тәтті шәй 6-10 жас 200гр,11-14 жас 200гр,15-18 жас 200гр.
Ара балы 10гр,10гр,10гр.
Нан 20гр,35гр,40гр.
Тағамның ингридиенттерінде: сүт тары жармасы,иодталған тұз,қант,май,жұмыртқа,тәттә шәй сусыны.
Мектеп асханасында жұмыс жасайтын жұмысшылардың барлығында санитарлық кітапшалары бар,тазалық гигиенасы мен санитарлық нормалары сақталыңған.
Оқушылардың дұрыс тамақтануына барлық жағдайлар жасалған.

@munaily_bilim
@munaily_adistemelik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *